Blogi

Houkuttele uusia asiakkaita maksuttomien Google-yritystietojen avulla

Yritystietosi näytetään, kun käyttäjät hakevat yritystäsi tai sen kaltaisia yrityksiä Google-hausta ja Google Mapsista. Google My Businessin avulla yritystietojen luominen ja päivittäminen on helppoa, joten voit keskittyä nauttimaan kasvavista asiakasmääristä.

Käy luomassa yrityksellesi Googleen maksuton profiilisi osoitteeseessa business.google.com.

Yritystietojasi näytetään, kun käyttäjät hakevat yritystäsi tai sen kaltaisia yrityksiä Google-hausta ja Google Maps -sovelluksesta. Hyvät yritystiedot parantavat näkyvyyttäsi verkossa. Kirjautuminen vie muutaman minuutin ja pääset alkuun yrityksesi perustiedoilla.

Voit myös laittaa Google My Businessiin esimerkiksi yrityksesi aukioloajat ja päivittää sinne aina juhlapyhien erikoisaukioloajat. Näin asiakkaasi näkevät suoraan Google-hausta, milloin palvelet. Voit myös julkaista siellä yrityksesi kuulumisia sekä tarjouksia.

Jos tarvitset apua profiilin luontiin niin ota meihin yhteyttä:
soita 044 356 4156 tai lähetä meiliä info@tumma.fi

Ilmaisia kuvia käyttöösi kuvapankeista

Joskus voi tulla tarve löytää verkosta henkilökohtaiseen ja epäkaupalliseen käyttöön vapaasti käytettäviä korkealaatusia valokuvia. Listasimme muutamia linkkejä kuvapankki-sivustoille, joilta kuvia voi etsiä. Huomioi vain, että osa sivustoista saattaa näyttää myös premium-tason kuvia, jotka saattavat olla maksullisia. Yleensä maksulliset on merkitty erillisellä ikonilla, joten ne erottaa ilmaisista. Mainoskäyttöön kuvia käyttäessä kannattaa varmistaa, että valokuville on annettu Creative Commonsin CC0-lisenssi.

Ilmaiset kuvapankit:

 

Verkosta löytyy lisäksi useita kuvapankkipalveluita, joista kuvia voi ostaa. Jos kuvia varten on varattu oma budjetti, maksullisista palveluista saa laadukkaat ja tarkkalaatuiset kuvat hankittua. Alla linkkejä muutamiin.

Maksulliset kotimaiset kuvapankit:

Maksulliset ulkomaiset kuvapankit:

 

Tarvitseko apua kuvien käsittelyyn tai lisätietoa kuvien hankinnasta?
Ota meihin yhteyttä.

Tietoturva kuntoon kotisivuille

Lokakuussa yhä useampi nettisivusto saa tietoturvariskin leiman

Google parantaa suositun Chrome-selaimensa tietoturvaa niiden nettisivustojen osalta, joilla on täytettäviä lomakkeita. Jos sivustolla ei ole SSL-varmennetta, selain luokittelee sen lokakuusta lähtien tietoturvariskiksi ja käyttäjille kerrotaan, etteivät ilman SSL-varmennetta toimivat tietoja keräävät sivustot ole turvallisia. Tiedonkeruuksi lasketaan kaikki tieto, jonka sivuston käyttäjä syöttää esimerkiksi verkkolomakkeelle. Tämän lisäksi lisää tiukennuksia tietoturvaan on tulossa. Googlen mukaan tulevaisuudessa kaikkia ilman SSL-varmennetta toimivia sivustoja pidetään Chromessa tietoturvariskeinä.

Mikä SSL-sertifikaatti?

Lyhyesti sanottuna SSL-sertifikaatti on sivuston varmenne, joka kertoo nettiselaimelle ja käyttäjälle, että käytettävä sivusto on tietoturvallinen. SSL-sertifikaatin avulla luodaan salattu ja suojattu yhteys nettisivun ja käyttäjän selaimen välillä jolloin voidaan varmistua siitä, että kukaan ei pääse ”salakuuntelemaan” sivustolle annettuja tietoja (kuten salasana-, henkilö- tai luottokorttitiedot).

SSL:n käyttämisen hyödyt

 • Käyttäjien luottamus
  – Luotettavuus on sidoksissa tapaan, jolla Chrome kohtelee sivustoja, jotka eivät hyödynnä SSL-käytännettä. Verkkosivujen käyttäjät ovat fiksuja ja ymmärtävät salauksen tärkeyden. SSL:n käyttöönotto lisää luottamusta.
 • Hakukoneoptimointi (SEO)
  – Googlen kertoman mukaan SSL on yksi sivujen sijoitukseen eli rankingiin vaikuttava tekijä, joskaan ei merkittävä. Vaikka vaikutus onkin vähäinen, SSL:n käyttö saattaa parantaa sivuston sijoitusta hakutuloksissa.
 • Nopeus
  –  SSL:n ansiosta verkkosivusto latautuu selaimeen uudempaa HTTP-protokollaa käyttäen, joten useimmilla käyttäjillä sivusto latautuu nopeammin.
 • Turvallisuus
  – SSL-salaus saa  aikaan merkittäviä turvallisuushyötyjä suojaten sekä sivuston omistajan että kävijöiden tietoja.

Onko yrityksesi verkkosivujen salaus kunnossa?

Ota meihin yhteyttä niin selvitetään yhdessä!

Roll up -mainostelineet

Tumma Studio suunnitteli ja yhteistyökumppanimme Pop Mainos Oy toteutti kuvassa näkyvän, näyttävän Roll Up Classic -mainostelineen JBE Service Oy:lle tulevia messuja varten. Tässä telineessä kuvavuota pysyy varmasti puhtaana ja suorassa.

 

Roll Up Classic

 • Ruotsin muotoiluyhdistys on antanut Roll Up Classicille “a work of art” kunnianimen.
 • Roll Upin mukana tulee kantokassi, joten sitä on helppo kuljettaa ja se on salamana valmis esityksiisi.
 • Roll Up Classicia on saatavilla useaa eri kokoa ja se soveltuu toistuvaan käyttöön.
 • Kuvavuodat on helposti vaihdettavissa tarpeen tullen.
 • Lisävarusteena Roll Upiin on saatavilla mm. led-valo.

 

Roll Upin kokoaminen

Youtube-videolta näet miten helppoa Roll Up on koota

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää mikäli kiinnostuit.

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kiinnostuitko palveluistamme?
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

Tule käymään toimistolla

Isokatu 76, 90120 Oulu.
Sijainti Google Maps-kartalla
Avoinna: ma–to 10:30–16:30,
pe 10:30–15:30.

Yhteystiedot