Tietoturva kuntoon kotisivuille

10.9.2017
Posted in Blogi
10.9.2017 Tumma Studio

Lokakuussa yhä useampi nettisivusto saa tietoturvariskin leiman

Google parantaa suositun Chrome-selaimensa tietoturvaa niiden nettisivustojen osalta, joilla on täytettäviä lomakkeita. Jos sivustolla ei ole SSL-varmennetta, selain luokittelee sen lokakuusta lähtien tietoturvariskiksi ja käyttäjille kerrotaan, etteivät ilman SSL-varmennetta toimivat tietoja keräävät sivustot ole turvallisia. Tiedonkeruuksi lasketaan kaikki tieto, jonka sivuston käyttäjä syöttää esimerkiksi verkkolomakkeelle. Tämän lisäksi lisää tiukennuksia tietoturvaan on tulossa. Googlen mukaan tulevaisuudessa kaikkia ilman SSL-varmennetta toimivia sivustoja pidetään Chromessa tietoturvariskeinä.

Mikä SSL-sertifikaatti?

Lyhyesti sanottuna SSL-sertifikaatti on sivuston varmenne, joka kertoo nettiselaimelle ja käyttäjälle, että käytettävä sivusto on tietoturvallinen. SSL-sertifikaatin avulla luodaan salattu ja suojattu yhteys nettisivun ja käyttäjän selaimen välillä jolloin voidaan varmistua siitä, että kukaan ei pääse ”salakuuntelemaan” sivustolle annettuja tietoja (kuten salasana-, henkilö- tai luottokorttitiedot).

SSL:n käyttämisen hyödyt

 • Käyttäjien luottamus
  – Luotettavuus on sidoksissa tapaan, jolla Chrome kohtelee sivustoja, jotka eivät hyödynnä SSL-käytännettä. Verkkosivujen käyttäjät ovat fiksuja ja ymmärtävät salauksen tärkeyden. SSL:n käyttöönotto lisää luottamusta.
 • Hakukoneoptimointi (SEO)
  – Googlen kertoman mukaan SSL on yksi sivujen sijoitukseen eli rankingiin vaikuttava tekijä, joskaan ei merkittävä. Vaikka vaikutus onkin vähäinen, SSL:n käyttö saattaa parantaa sivuston sijoitusta hakutuloksissa.
 • Nopeus
  –  SSL:n ansiosta verkkosivusto latautuu selaimeen uudempaa HTTP-protokollaa käyttäen, joten useimmilla käyttäjillä sivusto latautuu nopeammin.
 • Turvallisuus
  – SSL-salaus saa  aikaan merkittäviä turvallisuushyötyjä suojaten sekä sivuston omistajan että kävijöiden tietoja.

Onko yrityksesi verkkosivujen salaus kunnossa?

Ota meihin yhteyttä niin selvitetään yhdessä!

, ,

Tumma Studio

Tumma Studio on oululainen luova mainostoimisto.
Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kiinnostuitko palveluistamme?
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

Tule käymään toimistolla

Uusikatu 57 L 101, 90120 Oulu.
Sijainti Google Maps-kartalla

Avoinna:
ma–to 10.00–16.30,
pe 10.00–15.30,
tai sopimuksen mukaan.

Yhteystiedot