Tietoturva kuntoon kotisivuille

10.9.2017
Posted in Blogi
10.9.2017 Tumma Studio

Lokakuussa yhä useampi nettisivusto saa tietoturvariskin leiman

Google parantaa suositun Chrome-selaimensa tietoturvaa niiden nettisivustojen osalta, joilla on täytettäviä lomakkeita. Jos sivustolla ei ole SSL-varmennetta, selain luokittelee sen lokakuusta lähtien tietoturvariskiksi ja käyttäjille kerrotaan, etteivät ilman SSL-varmennetta toimivat tietoja keräävät sivustot ole turvallisia. Tiedonkeruuksi lasketaan kaikki tieto, jonka sivuston käyttäjä syöttää esimerkiksi verkkolomakkeelle. Tämän lisäksi lisää tiukennuksia tietoturvaan on tulossa. Googlen mukaan tulevaisuudessa kaikkia ilman SSL-varmennetta toimivia sivustoja pidetään Chromessa tietoturvariskeinä.

Mikä SSL-sertifikaatti?

Lyhyesti sanottuna SSL-sertifikaatti on sivuston varmenne, joka kertoo nettiselaimelle ja käyttäjälle, että käytettävä sivusto on tietoturvallinen. SSL-sertifikaatin avulla luodaan salattu ja suojattu yhteys nettisivun ja käyttäjän selaimen välillä jolloin voidaan varmistua siitä, että kukaan ei pääse ”salakuuntelemaan” sivustolle annettuja tietoja (kuten salasana-, henkilö- tai luottokorttitiedot).

SSL:n käyttämisen hyödyt

 • Käyttäjien luottamus
  – Luotettavuus on sidoksissa tapaan, jolla Chrome kohtelee sivustoja, jotka eivät hyödynnä SSL-käytännettä. Verkkosivujen käyttäjät ovat fiksuja ja ymmärtävät salauksen tärkeyden. SSL:n käyttöönotto lisää luottamusta.
 • Hakukoneoptimointi (SEO)
  – Googlen kertoman mukaan SSL on yksi sivujen sijoitukseen eli rankingiin vaikuttava tekijä, joskaan ei merkittävä. Vaikka vaikutus onkin vähäinen, SSL:n käyttö saattaa parantaa sivuston sijoitusta hakutuloksissa.
 • Nopeus
  –  SSL:n ansiosta verkkosivusto latautuu selaimeen uudempaa HTTP-protokollaa käyttäen, joten useimmilla käyttäjillä sivusto latautuu nopeammin.
 • Turvallisuus
  – SSL-salaus saa  aikaan merkittäviä turvallisuushyötyjä suojaten sekä sivuston omistajan että kävijöiden tietoja.

Onko yrityksesi verkkosivujen salaus kunnossa?

Ota meihin yhteyttä niin selvitetään yhdessä!

, ,

Tumma Studio

Tumma Studio on oululainen luova mainostoimisto.
Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kiinnostuitko palveluistamme?
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

Tumma Studio

Tumma Studio

Oululainen mainonnan suunnitteluun ja verkkosivujen toteutukseen erikoistunut yritys.

Tule käymään toimistolla

Isokatu 76, 90120 Oulu.
Sijainti Google Maps-kartalla
Avoinna: ma–to 10:30–16:30,
pe 10:30–15:30.

Yhteystiedot